Öppettider: Enligt bokning

Lymfmassage


Lymfmassage är en massage i långsamt tempo där vi varvar lätt beröring med tryck. Det sätter fart på kroppens reningsverk som hjälper kroppen transportera bort överbliven vätska och slaggprodukter från vävnader.

Lymfsystemet stimuleras med hjälp av djupandning, lätta tryck och strykningar i lymfflödets riktning. Behandlingen blir därför en blandning av muskelmassage och långa strykningar. Med olika bindvävsgrepp och koppning löser vi även upp fibroser och ärr om det finns behov av detta. Detta är en mycket lugnande behandling, eftersom lymfsystemet fungerar bäst när man är avslappnad och det parasympatiska systemet är aktivt.

Lymfmassage kan hjälpa till vid:
* Trötthet
* Svullnad/fettansamling i nacke (sk buffalo hump/puckel)
* Svullnad i ansikte/under ögon (särskilt morgon)
* Svullnad i händer/fingrar/armar
* Svullnad i ben/underben/anklar (strumpor ger märken)
* Uppblåsthet
* Övervikt/viktuppgång (som inte kan tränas/ätas bort)
* Slapp hud
* Stumma och spända ben/underben, spec efter motion
* Stelhet, värk och ömhet i muskler och leder
* Öm i huden (ex i ”gäddhänget”)
* Fibromyalgi
* Celluliter / Lipödem
* PMS-svullnad
* Tunghet i kroppen
* Kalla områden på kroppen (ex lår & rumpa)
* Kalla händer och/eller fötter (dålig blodcirkulation)

Behandlingen passar ALLA, men speciellt personer med någon typ av svullnad, oförklarlig smärta, domningar eller trötthetssymptom. Man brukar uppleva sig lätt i kroppen efter en behandling.

Men det finns såklart faktorer då man inte ska masseras – tex:
Vid cellgiftsbehandling, vid bältros, rosfeber, svullna ben pga blodpropp, inflammation, infektion, personer med hjärtproblem (ska ha ok från sin läkare). Vid obehandlade ödem, ben med bensår och ben med stora åderbråck, så är det nog bäst att ta läkarkontakt och en medicinsk lymfterapeut.

Har man problem med sitt lymfflöde är det bra att inledningsvis ta 3-5 behandlingar i tät följd, gärna med ca 1 veckas mellanrum. Därefter ca 1 gång i månaden.

Under behandlingen kan man även ha som tillval att få lymfmassage med Garshanhandskar.

Garshanhandskar är gjorda i råsilke för att peela huden, detoxa, minska svullnad och få ett bättre flöde.

Massage med garshanhandskar förbättrar lymfflödet och påverkar avgiftningen på cellnivå. Utmärkt komplement för dig som detoxar, lider av svullnad, trötthet, oren hud, torr hud och celluliter m.m

För att boosta lymfflödet i kroppen ordentligt så får du ligga på en dyna med varma stenar av jade och turmalin. Denna dyna avger infraröd strålning och det har en positiv inverkan på lymfflödet i kroppen. Trots att det är stenar du ligger på så känns det mjukt och behagligt, värmen ger en skön avslappning.

Ovanpå dynan finns handdukar och filtar så att det känns mjukt och behagligt.

Man kommer även att få chans till att (om det passar) starta en lymfmassage med några minuter på en vibrationsplatta.

När du kommer första gången är det bra att boka behandlingen som är på 120 minuter – då man även får instruktioner av mig på hur vi bäst andas biologiskt korrekt, samt ett helt program för egenvårdsmassage.

Sen beroende på vilka problem du har kan det gå bra med en kortare behandling. Det finns behandlingstider på 90 minuter och 60 minuter att välja på.

Vill du läsa mer om lymfsystemet så gå gärna in på lymfsystemet.se