Öppettider: Enligt bokning

Terapeutiska behandlingar

Nedan kan du läsa om de separata terapeutiska behandlingarna jag har.

Beroende på vad för problem du har så anpassar jag behandlingen därefter. En terapeutisk behandling kan vara då jag blandar olika tekniker – MEN – alltid i samråd med dig som kommer. Detta för att du ska få det bästa resultatet och må bättre.

Gua Sha – MB gua sha technique® – 45 min
*** Min mest effektivaste behandling! ***
I denna behandling använder jag mig endast av MB gua sha technique® . MB gua sha technique® är en gua sha behandling som med hjälp av ett verktyg utförs på hud och muskler med sämre cirkulation som i sin tur orsakar smärta eller stelhet. Ofta sker denna skrapning längs kroppens meridianer eller på kroppens akupunkturpunkter som står i direkt förbindelse med kroppens organ på insidan av kroppen.

Fördelarna med MB gua sha technique®  är många: cirkulerar stagnerat blod, ökar cirkulationen till huden och musklerna, löser upp kroppens giftiga avfallsprodukter (slaggprodukter i vävnaden som orsakar smärta), leder nytt blod till den stagnerade vävnaden. Vid  MB gua sha technique® -behandling sker en bristning i de slaggfyllda underhudskapillärerna och en rodnad uppstår när slagget lägger sig under huden. Rodnaden kan variera i färg beroende på hur dålig cirkulationen är i det området och hur länge stagnationen suttit och byggs på. För att göra behandlingen ännu mer effektivare så använder jag även koppning i denna behandling. Kroppen går sedan in med friskt blod och startar en läkningsprocess och symptomen minskar eller försvinner. I vissa fall använder vi även glaskoppor för att göra det än mer effektivt – allt hänger på vad som är bäst för dig och de problem du vill åtgärda.

Detta är en mer riktad behandling där det ofta är en bra idé att planera in 3-5 behandlingar för att få ultimat resultat.

I den längre behandlingen (75 min) avslutar vi det hela med en avslappnande och skön Gua Sha i ansiktet som ger dig extra glow.

I videon nedan ser man Martin från ”MB akupunktur och muskelrehab” (där jag diplomerat mig) som visar hur en Gua Sha scrapmassage går till.

Käkledsbehandling – 45 min och 60 min
Vaknar du med bultande huvudvärk?
Känner du dig öm i tänderna/käken efter natten?
Har du svårt att öppna munnen?
Klickar det i käken?

Spända käkar pratas det en del om och ofta i samband med stress och oro. Ofta biter vi ihop under natten men även under dagen och utan att vi ens reflekterar över det.
Detta leder till:
❌ Smärta i käken
❌ Svårhet att tugga
❌ Huvudvärk
❌ Öronsus
❌ Lockkänsla

En käkledsbehandling tar ca 45 min och jag går igenom hela käkmuskulaturen, även muskler inuti munnen. Med hjälp av en rad olika tekniker kommer dina käkmuskler att masseras, töjas, pressurbehandlas och stretchas.

Jag går även igenom nacke/hals och släpper på alla spänningar.

Hur ofta måste du gå? Redan efter en käkledsbehandling kommer du märka stor skillnad.

De flesta upplever även en mycket stor förbättring av nattsömnen. 4-8 gånger rekommenderas, men detta är mycket individuellt.

Koppning – 30/ 60 minuter
Här blandas klassisk massage med koppning, vilket blir en oerhört effektiv behandling.
Med hjälp av silikonkoppor skapas ett undertryck som påverkar bindväven i muskler och underhud. Blodcirkulationen ökar och bidrar till att transportera bort slaggprodukter i bindväven.
Koppning ökar välbefinnandet och används vid muskelspänningar, senfästesinflammationer samt för att öka blodcirkulationen.
Områden som behandlas är ben, lår och hela ryggen och om så önskas även armar.
Jag använder mjuka silikonkoppor under behandlingen. Först appliceras olja på huden och sen trycks en kopp på lätt med handen och förflyttas sedan över kroppen.